miercuri, 14 iunie 2017

Sprijin Tavi Barbu

Astăzi am virat 18.000 lei pentru intervenția necesară salvării unei vieți, a unei familii, a unui viitor.
Sponsorizarea fost posibilă și prin implicarea societăților Vlad Exim s.r.l. și Domus Intermed (DinoBebe.ro) pe lângă redirecționările de impozit.




Povestea lui Tavi o spune soția lui :
Sotul meu, Tavi (33 de ani), are nevoie urgent de o procedura in Turcia care i-ar putea salva viata, costul este de aproximativ 10.000 de euro. Diagnosticul este tumora de trunchi cerebral, aveti mai jos toata povestea noastra. Nu sunt multi bani, dar, din pacate sunt mult mai multi decat putem noi aduna, in acest moment traim din pensia lui (mica) si indemnizatia mea de copil (fiul nostru are 1 an si 6 luni).
La finalul anului 2012, la vârsta de 29 ani, sotul meu a fost diagnosticat cu tumora de trunchi cerebral, in urma unor simptome ca dureri puternice de cap, ameteala, amorteala picior si mana pe partea dreapta. La începutul lunii ianuarie 2013, la Spitalul Militar a fost biopsiata tumora. Rezultatul a fost:astrocitom pilocitic grad I.
Din cauza ca tumora este amplasata in trunchiul cerebral, a fost imposibila extirparea totala prin metoda chirurgicala. Dupa primirea rezultatului biopsiei s-au început sedintele de radioterapie, care au durat 6 saptamani. Sedintele au fost efectuate la clinica privata Amethyst, in Otopeni, având in vedere diagnosticul si localizarea tumorii, radioterapia intr-un spital de stat a fost exclusa din start.
Desi a urmat o perioada grea, starea lui s-a imbunatatit, dandu-ne sperante ca ne vom continua viata normal. In ciuda faptului ca si-a pierdut locul de munca si a fost pensionat, ne-am casatorit, am facut un copil si speram numai la momente frumoase împreuna. Au urmat multe RMN-uri de control, RMN-uri care aratau din ce in ce mai bine. Asta pana in februarie 2016, cand starea lui s-a agravat. Au urmat analize, rmn-uri, controale etc. Tumora progresa intr-un ritm alert. Oncologul a hotarât începerea chimioterapiei si timp de 6 luni a urmat tratamentul. Tumora a stationat, dar deja facuse ravagii in corp, la care s-au adaugat si efectele secundare ale chimioterapiei. Durerile de cap s-au accentuat, ameteala a devenit constanta, deplasarea din ce in ce mai greoaie. Chiar si asa, macar era sub control si ne bucuram ca am trecut si de hopul asta si ne puteam concentra pe copil si viata noastra.
Dupa aproximativ 4 luni de liniste (teoretic, ca liniste totala nu exista de aproape 5 ani) au reinceput starile de rau, de data asta din ce in ce mai grave. RMN-ul efectuat nu a aratat vreo progresie a tumorii, dar simptomele spuneau altceva. Asa ca a început din nou chimioterapia. Însa, la o ora de la administrarea pastilelor, efectiv Tavi a devenit aproape o leguma, iar durerile de cap au devenit insuportabile. Ambulanta venea de doua ori pe zi pentru calmante administrate intravenos, deja calmantele intramusculare sau pastilele nu isi mai faceau efectul. S-a oprit chimioterapia, deoarece efectele adverse erau devastatoare.
În urma consultului si avand in vedere ca organismul lui nu mai tolereaza chimioterapia, am primit indicatie de tratament numit Cyber Knife, care este de fapt radiochirugie. Aceasta tehnica nu exista la noi in tara, numai in afara. Cea mai mica estimare de pret este in jur de 7000 €(la clinica Anadolu din Istanbul), la care se adauga cheltuieli pentru analize suplimentare, transport, cazare etc, pana la un total estimat de 10.000 euro.
Pentru noi in acest moment suma este enorma, având in vedere ca veniturile noastre sunt :pensia lui mica si indemnizatia mea de crestere a copilului nostru de 1 an si 6 luni. Asadar, ma aflu in situatia de a va cere ajutorul, oricat de mic ar fi, pentru noi conteaza enorm.
Mai jos sunt datele bancare:
Barbu Raluca Mariana
RON - RO64INGB0000999906944862
EURO - RO12INGB0000999906944925
Paypal - raluca.grigorescu7@gmail.com
Va rog share!

3 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.